Middellandstraat

Meld je aan!

Middellandstraat: Op reis midden in Rotterdam

De Middellandstraat is een wereldse winkelstraat in Middelland. De 600 meter lange winkelstraat, van ’s Gravendijkwal tot Heemraadsingel, kent een grote diversiteit aan speciale winkels, toko’s en eettentjes uit de verschillende werelddelen. Dit geeft de winkelstraat een eigen karakter. Om de Middellandstraat te verbeteren is een ambitieus programma opgesteld.

De werkgroep Middellandstraat werkt aan de verbetering van de Middellandstraat en het Middellandplein. De werkgroep bestaat uit ondernemers uit de straat, bewoners uit de wijk, eigenaren van (winkel)panden en de gemeente Rotterdam. Samen werken we aan een programma met als belangrijkste onderdelen het ondersteunen van het ondernemerschap van de winkeliers, het mooier maken van de straat door het stimuleren van eigenaren en ondernemers om hun winkelgevels te renoveren en een nieuwe inrichting voor het Middellandplein. Daarnaast realiseren we een serie van kleinere ingrepen om de straat schoon, heel en veilig te maken. We willen tevens de verbinding tussen wijkbewoners en de straat en haar winkeliers versterken door onder andere betere communicatie, het organiseren van evenementen en het verbeteren van de samenstelling van winkels en horeca.

De eerste resultaten van het project zijn reeds te zien. De Middellandstraat is schoner, mooier en veiliger geworden door het vaker reinigen van de straat, de realisatie van sfeerverlichting in de bomen en de renovatie van winkelgevels. Daarnaast zijn enkele nieuwe ondernemers met onderscheidende concepten gestart in de straat. Op het Middellandplein worden evenementen georganiseerd zoals het Winterfestival en het foodfestival Tjop Tjop.

Voor de periode 2017-2018 zetten we in op o.a. de renovatie van minstens 15 winkelgevels, de ondersteunen van het ondernemerschap van de winkeliers, de herinrichting van het Middellandplein en de organisatie van meer evenementen.

We kijken ook naar de periode na 2018. Met een goede organisatiestructuur en duurzame veranderingen willen we de Middellandstraat toekomstbestendig maken.

Wilt u meehelpen of meedenken om de Middellandstraat aantrekkelijker te maken, laat het weten. Houd de Facebook in de gaten voor actuele informatie en activiteiten.

Facebook Middellandstraat
Instagram Middellandstraat
Website Middellandstraat

Marciano Braam, co-projectleider Middellandstraat
Marco Stout, co-projectleider Middellandstraat
pl@pb-middellandstraat.nl

 

 

Wil je ook je steentje bijdragen?

Meld je aan!