Middellandplein

Meld je aan!

Het Middellandplein wordt de trekpleister van de wijk

 

Het Middellandplein gaat in 2018 op de schop. Het wordt een plein met meer groen, minder verkeer en the place to be voor evenementen in de wijk Middelland.

Het Middellandplein is een plein met een rijke geschiedenis en veel potentie. De omgeving bestaat uit mooie oude, sfeervolle bebouwing en vormt het hart van de winkelstraat. Het plein maakt nu een rommelige en enigszins troosteloze indruk. We willen juist dat het plein een spil in de wijk wordt waar bewoners en bezoekers graag komen.

Om dit te bereiken hebben we gekozen om het plein opnieuw in te richten. Dat doen we samen met ondernemers uit de Middellandstraat, bewoners uit de wijk, eigenaren van (winkel)panden en de gemeente Rotterdam.

Het plein en de omliggende bebouwing gaan straks meer een geheel vormen. We leggen meer groen aan en zetten in op het autoluw maken van de directe omgeving. We laten het nieuwe plein ook beter aansluiten op het concept van de Middellandstraat ‘Op reis midden in Rotterdam’. Zo zal de inrichting het straks mogelijk maken dat horecazaken een terrasfunctie kunnen krijgen op het plein.

De herinrichting van het Middellandplein staat gepland voor halverwege 2018.

Heb je vragen over het Middellandplein? Neem contact op met Marjan Klein.

Marjan Klein, projectleider Middellandplein, m.klein3@rotterdam.nl

 

Wil je ook je steentje bijdragen?

Meld je aan!