Jongeren

Meld je aan!

De jeugd heeft de toekomst

Middelland is een bijzonder jonge wijk. Het is daarom belangrijk jonge mensen bij het programma te betrekken; in Mooi, Mooier, Middelland werken we aan een wijk waar jongeren zich thuis en betrokken voelen.

Het project Jongeren in Middelland richt zich op het betrekken van jongeren bij ontwikkelingen in hun wijk, de participatie van jongeren bij allerlei projecten en wijkinitiatieven, het werken aan een positieve beeldvorming van de jongeren en het initiƫren van wijkactiviteiten door en voor jongeren.

Het project staat onder leiding van Samir Yaaqobi, zelf opgegroeid in Middelland. Samir ziet jongerenwerk als de oren en ogen van de wijk. Deze manier van werken werkt preventief, omdat de jongeren vertrouwenspersonen binnen de wijk zijn. Zij weten wat er speelt in de wijk. Het project Jongeren in Middelland is er voor alle jongeren van 14 tot 21 jaar.

Het idee van is dat jongeren verplicht zijn een rol te vervullen, zich te ontplooien en positief zichtbaar voor zichzelf of voor een ander in de wijk zijn.

Zo ontstaan nieuwe dwarsverbanden tussen jongeren en andere groepen in de wijk. Een mooi voorbeeld is de oprichting van de jonge vrijwilligersbrigade. Bewoners kunnen de brigade inschakelen voor hand- en spandiensten. Zo hebben jongeren de ijsbaan tijdens de Wintermarkt beheerd en geholpen tijdens het Lentefestival, de Avondvierdaagse en het Tjop Tjop Festival. Ook brengen jongeren de Middelland Post en flyers rond als zakgeldproject. Andere activiteiten die het project organiseert, zijn onder andere een muziekworkshop, een zaalvoetbaltoernooi, een cursus Film je eigen wijk en een Oudhollandse Spelletjesdag.

Een belangrijk doel is jongeren te leren beter hun weg te vinden naar voorzieningen, instanties en hulplijnen zodat zij zelfredzamer en ook in de toekomst van waarde kunnen zijn de wijk.

Heb je zin om mee te doen? Meld je aan bij Samir per e-mail!

Samir Yaaqobi, projectleider Jongeren, sos-jeugdjongerenwerk@hotmail.com

 

Wil je ook je steentje bijdragen?

Meld je aan!