Huize Middelland

Meld je aan!

Huize Middelland is altijd dichtbij

Woon je in Middelland? Dan is Huize Middelland jouw nieuwe buurthuis. Het staat niet op één plek, maar is verspreid over de wijk. Dus altijd dichtbij. In Huize Middelland kun je hulp krijgen en hulp geven. Je kunt er werken, spelen, koken,  eten, ontmoeten, kennis delen en kennis opdoen. Iedereen is welkom bij ons. Om Huize Middelland mogelijk te maken, hebben 12 bewonersgroepen de handen ineengeslagen met als resultaat 12 x dichtbij, één buurthuis!

Rotterdam telt 48 ‘Huizen van de wijk’, elke wijk heeft zijn eigen huis. De meeste huizen zijn in beheer van professionele welzijnsorganisaties, en in sommige wijken doen bewoners het zelf. In Middelland gaan we nog een stap verder, omdat het huis van de wijk niet in één groot gebouw te vinden is, maar is samengesteld uit een netwerk van plekken en bewonersinitiatieven.

Huize Middelland bestaat uit het BuurtAtelier, de Oranjerie, Thuis in West, Vereniging Ettaouhid, Singeldingen, Werkgroep Jongeren Middelland, het Wijkpaleis – de plek om het te maken, het Dierenlandje, Recreatiecentrum Oostervant, de Graaf Florisstraat, de Spoortuin en Zorgvrijstaat.  We werken samen met welzijnsorganisaties, het Wijkteam en Centrum voor Jeugd en Gezin. We staan open voor samenwerking met buurtbewoners en andere partijen in Middelland.

Huize Middelland wordt met liefde gemaakt door en voor bewoners. Elke plek en elk initiatief doet zijn eigen ‘ding’. Als je wilt kun je de dag beginnen met een kop koffie en een praatje bij Thuis in West, kun je meehelpen hout sprokkelen in de Spoortuin of naar taalles in het Oostervant, misschien geef jezelf een yogaklas in het BuurtAtelier of ga je met jouw kinderen spelen op het Dierenlandje om vervolgens aan te schuiven voor een maaltijd in het Wijkpaleis. Een prachtige dag door simpelweg van plek naar plek door jouw eigen buurt te wandelen.

Wil je meer meemaken of meedoen in Huize Middelland? Kom langs bij één van de 12 plekken in de buurt of kijk op de website naar de kalender met activiteiten.

Huize Middelland is ook actief op Facebook en Instagram.

Bram Dingemanse, adingemanse@gmail.com
Philip Kuypers, pkuypers@xs4all.nl

 

Wil je ook je steentje bijdragen?

Meld je aan!